Начин на приготвяне
Сваряват се пилешките бутчета, обезкостяват се, кожата се сваля и нарязваме на средно големи късчета.
В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, морков, скилидки чесън и зелена чушка. След като леко омекнат, се добавя настърган домат и 1 ч.ч. измит булгур, малко да се позапържи, и прибавяме червен пипер, сол, щипка черен пипер и сипваме от пилешкия бульон, където се е варило месото заедно с него.
Вари се на умерен огън под капак, докато булгурът се разпука, и прибавяме чубрица и сух джоджен.
Пилешката яхния се сваля от котлона и оставяме с капака за 15-20 минути.
Сервираме с нарязан магданоз.
Вкусотия от времето на баба.
Рецептата е от Марияна Цвяткова.