Начин на приготвяне
На огъня се слага дълбок тиган и се сгорещява олиото. Пускат се скилидките чесън, леко смачкани или нарязани, заедно с морковите, също нарязани на колелца да се позапържат.
Тиквичките се нарязват на кубчета, добавят се при морковите и се разбърква. Добавят се и двете чушки, също нарязани на кубчета, както и накълцаният пресен лук.
След като зеленчуците се задушат за 5-6 минути, се поръсват с равна лъжица брашно, чаена лъжица червен пипер и се разбърква. Заливат се с една чаена чаша студена вода и пак се разбърква.
Щом заври, в тигана се добавя и доматеното пюре, размито с 1 ч.ч. вода. Манджичката се овкусява със сол на вкус.
Яхнията се оставя да поври около 5-6 минути на тих огън.
Оттегля се от огъня и се поръсва с пресен магданоз и пресен копър. Бабината яхния с тиквички се сервира с лъжица кисело мляко.
Коментари