Бутер щрудел с ябълки

23/11/2018
"Всяка домакиня може да приготви вкусен щрудел с ябълки с помощта на бутер тесто - опитайте и вие "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 752
  • Преглеждания за месеца742
  • Преглеждания за седмицата84
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Щрудел

Начин на приготвяне

Размразете и разточете леко бутертестото.

Нарежете на ивица половината от кората, без да стигате до края.

Обелете и почистете ябълките. Настържете ги на едро ренде.

Задушете ги заедно с маслото. Добавете кафявата захар, канелата и орехите. Разбъркайте.

Готовата плънка охладете.

Изсипете плънката в края на ненарязаната част и завийте на руло.

Поставете рулото в подходяща тава за печене, предварително застлана с домакинска хартия.

Изпечете щрудела в загрята фурна на 200 градуса до златисто.

По време на печенето поръсете повърхността с кафява захар.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар