Щрудели с тиква и канела

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
84
345
292
167
2
22/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 487
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквата и я задушете заедно със захарта в маслото. Когато е готова, я оставете леко да изстине и добавете канелата и галетата. Разбъркайте хубаво.

Вземете два листа от корите за баница и ги прегънете на две. Сложете по малко от плънката. Прегънете двата края на корите по дължина около 2 см и навийте на стегнато руло - начинът на навиване е идентичен с този при сармите.

Когато свършат корите, подредете готовите щрудели в тавичка, покрита с хартия за печене. Намажете ги с олиото.

Печете щруделите с тиква в загрята на 170 градусса фурна за около 15 мин.

Готовите щрудели с тиква и канела поръсете с пудра захар и поднесете.

Добър апетит!

Забележка: На снимките се виждат повече, защото съм ги правила на работа. А тук съм написала колко продукти трябват за 8 бр.

Кръгла метална тава 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла метална тава 33 см
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Кръгла метална тава в кухненското шкафче е истинско съкровище! Стилна, удобна за употреба и приготвяне на баници, сладкиши, торти, солени ястия. Лесно се почиства и съхранява.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар