Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Мързеливи сарми с прясно зеле

Мързеливи сарми с прясно зеле

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Мързеливи сарми с прясно зеле
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"И като си помислим, че има хора, които наистина свиват сарми, вместо да си ги хапват в този вкусен мързелив вариант"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г телешка
  • бекон - 100 г
  • зеле - 300 - 350 г прясно
  • ориз - 120 г
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • доматен сос - 100 мл
  • бульон - 350 мл телешки
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука и моркова на дребно.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Сипете лука и моркова и разбърквайте около 2 мин. Добавете каймата и бъркайте, докато промени цвета си и стане на по-едри трохи или около 10-12 мин.

Междувременно нарежете прясното зеле на тънки лентички. Добавете доматеното пюре, червения и черния пипер при каймата. Хубаво разбъркайте за около 2 мин и добавете нарязаното зеле. Отново разбъркайте, за да се смесят продуктите, и оставете на котлона за около 10 мин.

Изсипете ориза и гответе още около 5 мин. Прибавете доматения сос, бульона и нарязания на парченца бекон.

Изсипете ястието в подходяща тава и сложете в предварително загрята фурна на 180°C. Печете мързеливите сарми около 40 мин или докато оризът се сготви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: