Пица с бързонабухващо тесто

23/11/2018
Яница Николова
отЯница НиколоваИноватор4554001893
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 514
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото млякото се затопля до приятно топло. Прибавя се захарта, маята, солта, олиото.

Постепенно се добавя брашното и се замесва меко и нелепнещо тесто.

Поставя се в съд, намазан с олио, и се оставя във фурната на 30 градуса да втаса за около 25-30 минути.

После бързобухващото тесто се разделя на 2 части /за две малки пици/ и се разстилат в намазнени тавички. Гарнира се, като се намазват с доматено пюре, разредено с 1-2 с.л. вода, настърган кашкавал, слага се бекон, нарязани стерилизирани гъби на тънко, кашкавал, маслини, чубрица и черен пипер.

Полива се с чаена лъжичка олио на всяка пица. Пече в загрята фурна на 240 градуса за 15-20 минути.

За соса всичко се разбърква и се слага сол на вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар