Норвежки сладкиш с моркови и топено сирене

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
23/11/2018
"Грабвайте морковите и идвайте, днес ще правим сладкиш, точно така - сочен сладкиш с моркови "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо423
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото. Постепенно се добавят брашното, бакпулверът, содата, ванилиите, канелата. Разбърква се добре и се оставя настрана за 30 минути.

После към сместа се прибавят настъргани на едро ренде моркови. Пече се на 180 градуса предварително загрята фурна за 55-60 минути в 24 см кръгла форма.

Продуктите за глазурата се разбиват добре с миксер.

След като блатът изстине, се разрязва на две, намазва се по средата, после отгоре и отстрани.

Може да се поръси със смлени орехи или крокан.

Морковеният сладкиш се съхранява в хладилник под капак, за да не съхне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар