Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кошнички»Галет с гъби и яйца

Галет с гъби и яйца

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Галет с гъби и яйца
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Предоставяме ръководството за приготвянето на галет с гъби и яйца във вашите ръце и ви съветваме да го използвате мъдро"

Необходими Продукти

  • брашно - 160 г бяло
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г студено на кубчета
  • ледена вода - от 2 до 4 с.л.
  • ПЪЛНЕЖ
  • червен лук - 2 средни глави
  • чесън - 2 скилиди фино нарязан
  • печурки - 500 г
  • мащерка
  • зехтин - за готвене
  • масло - 1 с . л .
  • соев сос - 1 с . л .
  • грюер - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 малки по размер
  • белтъци - за намазване на тестото
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Плоска тава, покрита с хартия за печене.

В купа се разбъркват брашното, солта и се прибавя маслото на кубчета. С длани се довежда до трохи или с ръчен блендер. Добавя се водата по усмотрение, така че да се оформи груба топка тесто. Тестото се измерва на кантарче и се дели на 4 равни части, при мен беше около 62 г всяка част. Оформят се на дискове, завиват се в свежо фолио и се оставят в хладилник, докато се приготви плънката - около 30 мин.

Пълнеж

Гъбите се обелват, отстранява се пънчето, избъркват се с влажна домакинска хартия. Нарязват се на филийки.

Лукът се наситнява.

В тиган се загрява зехтин и маслото на средна температура. Прибавя се лукът, разбърква се, докато омекне. Прибавят се гъбите, посоляват се и се готвят за 15 мин. Да останат напълно на мазнина. В този момент се изсипва с.л. соев сос, разбърква се, добавя се щипка мащерка, поръсва се с смлян черен пипер. Разбърква се отново и се сваля от котлона. Охлажда се напълно.

На леко поръсен плот с брашно тънко се разточва един охладен диск тесто в кръгла форма. Може да се разточи и между две хартии. В средата се поставя по 1 с.л. от плънката, разпределя се, като 2 пръста отстрани са без плънка. Външните страните на тестото се загръщат навътре, като хващат и малко от плънката. Тестото се намазва с белтък. По този начин се процедира и с другите дискове тесто.

Пече се на 200 градуса за около 20 мин. Изважда се от фурната и в средата на плънката се счуква едно яйце. Допича се за още 8/10 мин. Ако яйцето е твърде голямо, се отстранява част от белтъка.

При сервиране се поставя парче галет в подходяща чиния, а отстрани се прибавя купичка настърган сирене Грюер. Може и да се поръси по време на изпичане на яйцето, по избор е.

Източник: Homecooking

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: