Ябълков кейк Пух

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
24/11/2018
"Ако ви се струва неприлично да изядете три парчета ябълков кейк с кафето, си пригответе второ кафе и си отрежете още едно парче "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 496
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта, добавете олиото и отново разбъркайте до еднородна смес.

Добавете пресятото брашно, канелата, ваниловата захар, содата, бакпулвера, солта и разбъркайте с шпатула, получавате гъсто кексово тесто.

Почистете ябълките, едната я нарежете на малки кубчета, а останалите две настържете на едро ренде.

Прибавете ги към сместа заедно с нарязаните орехови ядки. Сипете сместа в леко намаслена и поръсена с брашно тавичка.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути до суха клечка.

Извадете тавата и оставете ябълковия сладкиш да се охлади в нея, поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар