Ашуре с портокалови корички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
572
8
2415
7
07/12/2018
"Десерт, за какъвто може само да си мечтаем - ашуре с портокалови корички "
Приготвяне5 мин.
Готвене35 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 143
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • грухана пшеница - 1 купичка
  • стафиди - 1 купичка накиснати в ром
  • захар - 6 - 7 с.л.
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • ванилова захар - 1 пакетче на Д - р. Йоткер
  • портокалови корички - 1 к.л. на Д - р. Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Груханата пшеница поставяме в гевгир и измиваме, като след това прехвърляме в тенджера и варим.

Варенето продължава за 25 минути, като доливаме вода, за да има поне 1 литър течност.

Разтваряме си нишестето в купа със захарта и малко вода.

Готовата смес изсипваме към пшеницата, като добавяме ванилията и портокаловите корички, а след това и стафидите.

Оставяме така да врат минута-две.

Готовото ашуре изсипваме в купички и оставяме да изстине.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар