Шкембе чорба с ориз

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Шкембе чорба с ориз
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Ужасно вкусна е и така - само трябва да я опитате"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 400 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 30 г
  • ориз - 30 г
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате шкембето без сол, докато омекне.

Изваждате шкембето и към 1 литър бульон добавете горещото прясно мляко, добавяме ориза, 2 чаени лъжици сол и ½ чаена лъжица черен пипер.

Свареното шкембе нарязвате на ситно.

В дълбок тиган сгорещявате кравето масло, добавяте червения пипер и брашното и ги запържвате за около минута-две, след което добавяте няколко лъжици от бульона и бъркате докато се получи еднородна смес.

Изсипвате запръжката в бульона, добавяте и нарязаното шкембе и оставяте супата да поври няколко минути.

Сервирайте шкембе чорбата със счукания чесън, разбъркан с оцета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: