Шкембе чорба с ориз

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1832912
24/11/2018
"Ужасно вкусна е и така - само трябва да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо785
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате шкембето без сол, докато омекне.

Изваждате шкембето и към 1 литър бульон добавете горещото прясно мляко, добавяме ориза, 2 чаени лъжици сол и ½ чаена лъжица черен пипер.

Свареното шкембе нарязвате на ситно.

В дълбок тиган сгорещявате кравето масло, добавяте червения пипер и брашното и ги запържвате за около минута-две, след което добавяте няколко лъжици от бульона и бъркате докато се получи еднородна смес.

Изсипвате запръжката в бульона, добавяте и нарязаното шкембе и оставяте супата да поври няколко минути.

Сервирайте шкембе чорбата със счукания чесън, разбъркан с оцета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар