Тиганички с ябълки

24/11/2018
"Винаги сме на разположение, ако имате излишни тиганички с ябълки и се чудите с кого да ги споделите"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 499
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме яйцата, а содата гасим в киселото мляко и добавяме към яйцата.

Настъргваме обелените ябълки и тях прибавяме.

Към сместа прибавяме солта, а след това и брашното и накрая и ванилията

Получаваме гъста каша.

Поставяме тиган на котлона с олио и пържим от двете страни, докато добият златист цвят.

Пърженето става, като изсипваме с помощта на лъжица и леко разстиламе, за да се получи като дебела палачинка.

Готовите тиганички поставяме върху домакинска хартия.

По желание можем да поръсим с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоянка  Русенова
Здравейте! Не, не слагам захар е тестото.
1
0
Тодорова
Тодорова
27.11.2019 17:00
Захар в тестото не слагате ли?
0
0