Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния по добруджански

Пилешка яхния по добруджански

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешка яхния по добруджански
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Страшна яхния е това, казваме ви - ароматна и вкусна, всеки трябва да я опита"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • арпаджик - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 3 бр. червени
  • брашно - 2 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавичка запържете измитите и подсушени пилешки бутчета, в леко нагрято олио от всички страни, до златисто кафяв цвят. Извадете бутчетата и в същата мазнина задушете нарязания на филийки лук, обелените главички арпаджик и червените чушки, нарязани на кръгчета.

Добавете брашното, червения пипер и разбъркайте, налейте гореща вода. Прибавете ситно нарязаните домати, подправките и разбъркайте. Подредете бутчетата и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, запичате до готовност на бутчетата. Нашата Пилешка яхния по добруджански е готова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: