Провансалска чеснова супа

Албена АсеноваАлбена Асенова
Мастър Шеф
690
763
2164
6
08/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо159
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и нарязва на ситни парченца. Слага се в тенджера и се запържва в малко зехтин.

След като се позапържи, се слага червеният пипер, а малко след това и брашното. Бърка се и след минута-две се налива малко по-малко от литър половина топла вода.

Прибавят се дафиновият лист и сол на вкус. Супата се вари приблизително двайсет минути.

В друга тенджера се загрява вода. Прибавя се оцетът и след като заври, се чукват едно по едно яйцата. Варят се три-четири минути, докато се забулят.

При сервиране на тази френска супа в средата на купата се слага по едно забулено яйце. Гарнира се с нарязан на дребни кубчета домат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар