Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Пица Калцоне с шафран и моцарела

Пица Калцоне с шафран и моцарела

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2311k7606
Пица Калцоне с шафран и моцарела
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Да ви е сладко с моята пица Калцоне с шафран и моцарела - по-вкусна, отколкото можете да си представите."

Необходими Продукти

  • За блата на пица
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • топла вода - 300 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • За пълнежа
  • моцарела - 150 г
  • рикота - 100 г
  • прошуто - 100 г
  • домати - 2 бр.
  • шафранови нишки - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус sух
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвяне на тестото. В купа смесете маята със захарта и топлата вода. Оставете за няколко минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното в голяма купа, добавете солта. Направете кладенче в средата и добавете маята и зехтина.

Замесете гладко и еластично тесто. Ако е твърде лепкаво, добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете тестото за пица да втаса за около 1 час или докато удвои обема си.

Преминете към подготовка на пълнежа. Подгответе шафрана, като го накиснете във вода за няколко минути.

В купа смесете моцарелата, рикотата, нарязаните домати, прошутото, шафрановата вода, чесъна, солта, пипера и ригана. Разбъркайте добре.

Загрейте фурната до 170°C.

Оформете тестото на две топки и разточете всяка на кръг с диаметър около 30 см.

В едната половина на кръга сложете от пълнежа, като оставите 1-2 см празно пространство по ръбовете.

Прегънете тестото, за да получите полумесец, и притиснете краищата, за да се запечата добре. Можете да използвате вилица за по-декоративен ръб.

Намажете калцонетата с малко зехтин и ги поставете в тава, застлана с хартия за печене.

Печете за около 20 минути или докато придобият златист цвят.

Оставете леко да се охладят и сервирайте със салата по избор.

Да ви е сладко с моята пица Калцоне с шафран и моцарела!

Вижте също как да разточите блат за пица, както и на колко трябва да печете пицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: