Супа със сушени челядинки

ЗорицаЗорицаГуру93825328614
24/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 003
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените челядинки се натрошават, прехвърлят се в купа и се заливат с вряла вода. Похлупват се и се оставят за около 20 минути.

Морковът, лукът (праз, кромид, чесън) и спанакът заедно със дръжките се нарязват на ситно.

В тенджера се налива олиото и след като загрее, се задушават праза и кромидия лук, моркова и спанака. Добавя се наситнените скилидки чесън и предварително измития ориз.

Разбърква се и се залива със зеленчуковия бульон. Когато бульонът заври, се добавят и челядинките, заедно с водата, в която са се киснали.

Оставя се на котлона, докато оризът набъбне достатъчно и супата се сгъсти.

Накрая към супата с челядинки се добавят подправки на вкус - сол, черен пипер, лют червен пипер и се оставя да покъкри ощe 5 - 10 минути.

Гъбената супа може да се поднесе както гореща, така и предварително охладена.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар