Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа със сушени челядинки

Супа със сушени челядинки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Супа със сушени челядинки7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • челядинки - 2 ч.ч., сушени
  • праз - 1 стрък
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • спанак - 1 - 2 китки
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • зеленчуков бульон - 1.5 л
  • олио - 1/4 к.ч.
  • лют червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените челядинки се натрошават, прехвърлят се в купа и се заливат с вряла вода. Похлупват се и се оставят за около 20 минути.

Морковът, лукът (праз, кромид, чесън) и спанакът заедно със дръжките се нарязват на ситно.

В тенджера се налива олиото и след като загрее, се задушават праза и кромидия лук, моркова и спанака. Добавя се наситнените скилидки чесън и предварително измития ориз.

Разбърква се и се залива със зеленчуковия бульон. Когато бульонът заври, се добавят и челядинките, заедно с водата, в която са се киснали.

Оставя се на котлона, докато оризът набъбне достатъчно и супата се сгъсти.

Накрая към супата с челядинки се добавят подправки на вкус - сол, черен пипер, лют червен пипер и се оставя да покъкри ощe 5 - 10 минути.

Гъбената супа може да се поднесе както гореща, така и предварително охладена.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: