Велинградски боб с наденица

24/11/2018
"Познайте в кой град приготвят най-вкусния боб с наденица "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този боб увира по-бавно, затова го накиснете една нощ в студена вода.

Сутринта се слага на котлона и варим 30 минути, после се излива водата и наливаме прясна изворна вода да покрива боба.

Добавя се 2-3 с.л. олио, нарязан морков на полумесеци, половин глава ситно нарязан лук и чушка. Вари се, докато омекне, на умерен огън.

Приготвя се запръжка, като в тиган се загрява останалото олио, сипва се червен пипер, разбърква се и прибавяме в тенджерата.

Овкусява се на вкус с подправките и сервираме порция велинградски боб, гарнирана с парче наденица.

Добър апетит.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар