Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пухкав тиквен крем

Пухкав тиквен крем

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пухкав тиквен крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
4 мин.
Общо
34 мин.
Порции
30
"Десерт и то какъв - нежен и толкова вкусен, че няма да може да спрете да ядете"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г обелена, и нарязана на кубчета
  • захар - 1 к.ч.
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • канела
  • орехи - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената и почистена тиква нарязваме на кубчета. Заедно с млякото и захарта я слагаме в дълбок съд на котлона. Разбъркваме, докато захарта се разтопи напълно.

С уред за намачкване на картофи пасираме тиквата до получаване на гладко тиквено пюре, като добавяме и меда.

Ако сместа ви се строи твърде гъста, може да добавите още малко от млякото.

Разбъркваме. Сваляме съда от котлона и добавяме жълтъка. Разбъркваме и оставяме сместа да се охлади.

През това време разбиваме белтъка на сняг. С внимателно разбъркване в една посока добавяме белтъчната пяна към крема.

Готовият тиквен крем поднасяме във високи чаши и гарнираме с пръчка канела.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: