Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пухкав тиквен крем с орехи

Пухкав тиквен крем с орехи

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7143
Пухкав тиквен крем с орехи
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пухкав и толкова неустоим - щом го видите, веднага ще искате да започнете да си хапвате от него"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г (обелена и нарязана на кубчета)
  • захар - 1 каф.чашка
  • мед - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • канела
  • орехи - 50 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-дълбок съд слагаме тиквата, млякото и захарта. Оставяме съда на слаб огън докато захарта се разтопи.

Разбъркваме енергично с вилица или уред за намачкване на картофи, докато тиквата стане кремобразна. Добавяме и меда. Разбъркваме добре.

При необходимост добавяме още малко мляко.

Когато тиквата е готова, отстраняваме съда от котлона. Прибавяме канелата, орехите и жълтъкът от яйцето.

Оставяме крема да се охлади. Междувременно разбиваме белтъка на пяна. Добавяме го към крема с внимателно разбъркване само в една посока.

Сипете в подходящи чашки и поръсете с орехи.

Пухкавият тиквен крем с орехи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: