Начин на приготвяне
Свинският дроб се измива, почиства и нарязва на дребни парчета, като се оставя в дълбок съд, залят с прясно мляко, да се искисне за около час.
Месото се нарязва на малки парченца и се осолява. Нарязва се о празът на дребно.
В дълбока купа се смесват доматеното пюре с червеният пипер, черният пипер, кимионът и босилекът и щипка захар, всичко добре се разбърква като дресинг.
В дълбок тиган или тенджера се слага мазнина и се запържва нарязаният дроб, като се овалва преди това в брашно със сол.
Като се запържи до за печатване, се прибавя и месото, бърка се, след това - и нарязаният праз и накрая се изсипва и доматеният дресинг..
Всичко това се готви на умерено силен огън до готовност на всички продукти.
Поднесете кавърма със свински дроб и осмянка с чаши, пълни с хубаво червено вино :)
Рецептите за кавърма са много - изпробвайте докато намерите своята перфектна рецепта. Тук бихме добавили да опитате и нашето катино мезе - комбинацията от вкусове и превъзходна.