Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кавърма»Кавърма със свински дроб и осмянка

Кавърма със свински дроб и осмянка

Кавърма със свински дроб и осмянка
Снимка: Потребител#233043 Георги
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Поднесете кавърма със свински дроб и осмянка с чаши, пълни с хубаво червено вино"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 1/2 кг
  • свинска осмянка - 1/2 кг шарено месо)
  • праз - 3 стръка
  • домати - около 400 г едро смляно пюре
  • черен пипер
  • кимион
  • босилек
  • сол
  • брашно - 2/3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива, почиства и нарязва на дребни парчета, като се оставя в дълбок съд, залят с прясно мляко, да се искисне за около час.

Месото се нарязва на малки парченца и се осолява. Нарязва се о празът на дребно.

В дълбока купа се смесват доматеното пюре с червеният пипер, черният пипер, кимионът и босилекът и щипка захар, всичко добре се разбърква като дресинг.

В дълбок тиган или тенджера се слага мазнина и се запържва нарязаният дроб, като се овалва преди това в брашно със сол.

Като се запържи до за печатване, се прибавя и месото, бърка се, след това - и нарязаният праз и накрая се изсипва и доматеният дресинг..

Всичко това се готви на умерено силен огън до готовност на всички продукти.

Поднесете кавърма със свински дроб и осмянка с чаши, пълни с хубаво червено вино :)

Рецептите за кавърма са много - изпробвайте докато намерите своята перфектна рецепта. Тук бихме добавили да опитате и нашето катино мезе - комбинацията от вкусове и превъзходна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: