Печен патладжан със сирене и чесън

25/11/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89124626954
"Колко малко му трябва на един патладжан, за да е превърне в префектното леко ястие "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо804
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът се измива и без да се бели, се разрязва на две по дължина. С остър нож се правят прорези в сърцевината, като се внимава да не се пробие кожата му. Прорезите се поръсват със сол и патладжанът се оставя 15 минути в гевгир да се изцеди.

С леко притискане се изстисква от отделилия се сок и се слага в тавичка върху намазана със зехтин хартия за печене. Изпича се за 15 минути в добре загрята фурна, като по време на печенето се обръща.

Половинките печен патладжан се поръсват със ситно нарязания чесън и магданоз, отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета или четвъртинки чери домати, сухия риган, нарязаното сирене.

Патладжаните се поливат със струйка зехтин и се запичат във фурната за 15 минути до апетитен загар.

Горещите патладжани се поръсват с листенцата босилек и се поднасят веднага.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар