Яйца по Панагюрски с цедено мляко

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
25/11/2018
"Любимите яйца по панагюрски са по-вкусни с цедено мляко "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 502
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте млякото, добавете счукания чесън с малко сол и натрошеното сирене, разбъркайте и разпределете в 2 чинии за сервиране.

В тиган с незалепващо покритие загрейте олиото и чукнете яйцата. Поставете капак на тигана и след като се забулят яйцата, извадете ги и ги разпределете в чиниите върху млечната смес.

В останалата мазнина за кратко (да не прегори) запържете червения пипер и полейте яйцата.

Посолете със сол на вкус, поръсете с черен пипер, самардала и ако обичате някоя люспа лют червен пипер. Опитайте тези яйца по панагюрски, много са вкусни!

Перфектната яйцерезачка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Перфектната яйцерезачка
3.49 лв.
2.69 лв.
Виж ››

Сервирайте като предястие или добавете към салатата варени яйца, разрязани под формата на цвете с вашата нова яйцерезачка. Лека, удобна за употреба. Яйцерезачката има и дръжка за закачане, за да е винаги на една ръка разстояние от вас.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар