Свински гърди без кост със зеленчуци в гювеч

25/11/2018
"Месото да е по-шарено, а зеленчуците - свежи, това е тайната на вкусните свински гърди в гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 144
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления фасул и бамята, а фасула, ако има нужда, нарязваме на по-малки парченца.

Бланшираме първо фасула в кипяща вода, след това веднага охлаждаме в ледено студена. Бланшираме и бамята.

Нарязваме си праза на колелца, а лука на полумесеци.

Чесъна обелваме и ако са големи скилидките, разрязваме на две.

Свинските гърди нарязваме на по-големи парчета.

В гювеча най-отдолу сипваме олиото и започваме да нареждаме от зеленчуците, които предварително сме поставили в съд и разбъркали със подправките.

Върху тях поставяме свински гърди без кост и отново останалите зеленчуци.

Когато всичко сме наредили, поливаме с виното и 1/2 ч.ч. вода и поставяме гювеча в студена фурна.

Печем свинското със зеленчуци умерена фурна за около 2 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар