Начин на приготвяне
Почистваме зеления фасул и бамята, а фасула, ако има нужда, нарязваме на по-малки парченца.
Бланшираме първо фасула в кипяща вода, след това веднага охлаждаме в ледено студена. Бланшираме и бамята.
Нарязваме си праза на колелца, а лука на полумесеци.
Чесъна обелваме и ако са големи скилидките, разрязваме на две.
Свинските гърди нарязваме на по-големи парчета.
В гювеча най-отдолу сипваме олиото и започваме да нареждаме от зеленчуците, които предварително сме поставили в съд и разбъркали със подправките.
Върху тях поставяме свински гърди без кост и отново останалите зеленчуци.
Когато всичко сме наредили, поливаме с виното и 1/2 ч.ч. вода и поставяме гювеча в студена фурна.
Печем свинското със зеленчуци умерена фурна за около 2 часа.