Пай с боровинки и малини

25/11/2018
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 785
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пай

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Счупете яйцето и нарежете маслото на малки кубчета. Добавете и останалите продукти.

Намачкайте всичко с пръсти, докато получите гладко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.

Сложете в блендер крема сиренето, пудрата захар, яйцата и брашното. Разбъркайте до гладкост.

Извадете тестото от хладилника. Вземете форма за пай и я намаслете хубаво. Отделете 1/3 от тестото, а останалото разточете на лист с дебелина 3мм. Прехвърлете го във формата.

Надупчете с вилица. Поръсете с галетата. Изсипете отгоре пълнежа с крема сиренето равномерно. Поръсете с пресни боровинки и малини.

От заделеното тесто направете ленти или формички и ги подредете отгоре върху пая.

Намажете с разбит жълтък, смесен със сметана. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар