Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и добавяме към него смлените на прах орехи, размекнатото масло, яйцето, захарта, солта и сокът от портокал. Разбъркваме и омесваме тесто. Увиваме го в домакинско фолио и го оставяме да отдъхне за 90 минути.
През това време в тенджерка слагаме малини и ги посипваме със захарта. Варим всички десетина минути. Ако се налага прецеждаме, за да се отстрани отделилият се сос, защото на нас ни трябват само плодовете.
След това се връщаме пак към тестото. Вземаме 2/3 от него и разточваме на тънка, кръгла кора, която да е по-голяма от нашата форма за печене.
Разстиламе кората в намазнения съд, като гледаме с тестото да облепим и стените на формата. Разбиваме крема сиренето и с него намазваме блата.
Връщаме в хладилника за 1 час и отгоре изсипваме прецедената малинова смес. Вземаме остатъка от тестото и го разточваме на правоъгълник.
С помощта на нож изрязваме лентички и ги редим така отгоре, че да се образуват ромбчета. Притискаме хубаво, за да се слепят блатът и лентичките. Слагаме пая в загрята на 180 градуса фурна и печем около 20 минути.
Коментари