Начин на приготвяне
Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Счупете яйцето и нарежете маслото на малки кубчета. Добавете и останалите продукти.
Намачкайте всичко с пръсти, докато получите гладко тесто. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за половин час.
Сложете в блендер крема сиренето, пудрата захар, яйцата и брашното. Разбъркайте до гладкост.
Извадете тестото от хладилника. Вземете форма за пай и я намаслете хубаво. Отделете 1/3 от тестото, а останалото разточете на лист с дебелина 3мм. Прехвърлете го във формата.
Надупчете с вилица. Поръсете с галетата. Изсипете отгоре пълнежа с крема сиренето равномерно. Поръсете с пресни боровинки и малини.
От заделеното тесто направете ленти или формички и ги подредете отгоре върху пая.
Намажете с разбит жълтък, смесен със сметана. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.