Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да сгънем корите една по една на ветрило.
Нареждаме в намазана с мазнина тава.
Поръсваме обилно с разтопеното масло и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до порозовяване.
В съд смесваме яйца, захарта, кисело мляко и бакпулвер.
Вадим тавата с корите и поливаме навсякъде със сместа, като с лъжица наливаме навсякъде, като внимаваме сместа да влезе и между сгъвките на корите.
Поставяме и печем баницата отново до златисто и докато заливката се изпече добре.
През това време разбиваме вода със захарта и ванилиите и малко лимонов сок до разтварянето на захарта.
Готовия сироп не се вари, само разбъркваме известно време студен.
Заливаме сладката баница, когато вече е изстинала и задушаваме.
Коментари
Може да се напише например: След като охладената баница я залеем със студения сироп я оставяме за 1 час да отлежи. Нещо такова!