Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница Ветрило

Сладка баница Ветрило

Сладка баница Ветрило
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Защо я правим като ветрило ли - защото така става още по-вкусна, който не вярва, да опита."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини точени Фамилия (500 г)
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко, - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 бр (10 г)
  • краве масло - 1/2 пакетче (60 г)
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 3 ч.ч.
  • захар - 2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което правим, е да сгънем корите една по една на ветрило.

Нареждаме в намазана с мазнина тава.

Поръсваме обилно с разтопеното масло и печем в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до порозовяване.

В съд смесваме яйца, захарта, кисело мляко и бакпулвер.

Вадим тавата с корите и поливаме навсякъде със сместа, като с лъжица наливаме навсякъде, като внимаваме сместа да влезе и между сгъвките на корите.

Поставяме и печем баницата отново до златисто и докато заливката се изпече добре.

През това време разбиваме вода със захарта и ванилиите и малко лимонов сок до разтварянето на захарта.

Готовия сироп не се вари, само разбъркваме известно време студен.

Заливаме сладката баница, когато вече е изстинала и задушаваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Да аз правя сладката баница само със захар и яйца и когато се изпече я оставям да се охлади
29.10.2024 14:11
Анонимен
Анонимен
Не съм ял такава,но зная как се прави.Когато се изпече баницата и се охлади се залива със горештия сироп.
11.01.2024 14:04
Анонимен
Анонимен
Любима ми е.Постоянно си я правя
29.12.2023 16:19
2
1
Анонимен
Анонимен
Вместо кис млеко, не става ли с прясно
02.12.2023 23:45
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
4 чаши захар? Много е!
31.10.2022 09:40
1
Анонимен
Анонимен
Какво означава. Заливаме студената баница със студен сироп, а пък да я задушим? Нали, за да задушиш трябва все нещо да е топло?
Може да се напише например: След като охладената баница я залеем със студения сироп я оставяме за 1 час да отлежи. Нещо такова!
10.01.2022 22:03
18
6
Анонимен
Анонимен
Като не се отваря-няма коментар
03.11.2021 16:04
1
1