Калцоне с Шунка и Ананас

26/11/2018
"Дайте шанс на това калцоне да ви изненада приятно с ароматна плънка от шунка и ананас "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо245
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и захарта в леко затоплената вода. Покрийте с кърпа и изчакайте да шупне за 7-8 минути.

2. Пресейте брашното в купа и направете кладенче, в което сипете зехтина, солта и шупналата мая. Замесете еластично и гладко тесто, добавяйки си малко брашно, докато спре да лепне. Оформете на топка и приберете в намазнена купа. Оставете да втаса в топло помещение за 1 час, покрито с кърпа.

3. Втасалото тесто разделете на две равни части и всяка разточете на кора - тънка, но не прекалено, за да не се скъса. Намажете с доматения сос, без да стигате до ръбовете и поръсете с подправките.

4. Нарежете прясната моцарела на кубчета, а зрялата настържете. Направете на парченца и ананаса и шунката.

5. Разпределете върху пицата от парченцата и за завършек чукнете по едно яйце на всяка (може и по две, ако желаете).

6. Захлупете във форма на полумесец пиците и краищата прищипете добре и намажете леко с четка с малко водичка.

7. Изпечете калцонето в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до леко златист загар.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар