Пикантен селски бабек

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
26/11/2018
"За гостите режете от бабека на тънко, че да не им се услади и да не остане нищичко за вас "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 068
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 10 кг (шарено)
  • сол - 22 г на килограм
  • червен пипер - около 12 с.л
  • лют пипер - 2 ч.л. едро смлян
  • чубрица - 11 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • захар - 1 к.ч.
  • индийско орехче - настъргано за аромат
  • гайдички - за пълнене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото на едро за получаване на едросмляна кайма. В голям леген или корито я прехвърлете и поръсете с всички изброени подправки.

Започнете объркването с ръце, като много хубаво трябва да се омеси.

Покрийте я с найлонова голяма торба или фолио и оставете на студено. Всеки ден омесвайте каймата и така няколко поредни дни, докато узрее.

Напълнете гайдичките, завържете здраво с конец и ги закачете на таван или помещение, където е студено и проветриво.

След като изсъхнат ги притиснете за няколко часа, за да придобият плоска форма.

Може така да ги оставите да съхнат закачени, но ако искате да ги запазите за по-дълго, ги заровете в чиста пепел от изгорели дърва. Страхотен бабек!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар