Уникална бисквитена торта с яйчен крем

25/11/2018
"Да ви отрежем направо две парчета, че с едно няма как да минете "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 368
  • Преглеждания за месеца72
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете жълтъците, нишестето, ванилията и 150 мл от млякото. Разбъркайте до еднородна смес.

Останалото мляко със захарта сложете на котлона. Преди да заври, намалете котлона на най-слабо и на тънка струя започнете да сипвате от яйчената смес, като не спирате да бъркате. Бъркайте, докато сместа стане много гъста.

Махнете от огъня и добавете маслото. Заделете 3 с.л. от орехите, а останалите ги прибавете към сместа и разбъркайте, докато маслото се разтопи.

Смелете бисквитите на брашно и ги обърквайте с разтопеното горещо масло. Изсипете бисквитите във форма с диаметър 26 см. Разстелете я по дъното като блат и издърпайте около 3 см по борда.

Изпечете за 10 минути в загрята фурна на 180°C. Изчакайте да изстине, извадете от формата и го поставете на поднос. Ако сте използвали форма за торта с падащо дъно, не е необходимо да изваждате блата.

Разбъркайте вече охладения крем и го изсипете в бисквитения блат. Загладете и приберете в хладилник за една нощ.

Нарежете прасковите на тънки полумесеци ги наредете в кръг, а в средата поръсете бисквитената торта със заделените орехи.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Петя Тоскова
Петя Тоскова
25.11.2018 15:44
Ще я пробвам тази рецепта
0
0