Зеленчукова яхния с грах и кюфтенца

26/11/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф78770248801
"Хубава е зеленчуковата яхния, но по-хубава е, когато в нея добавите кюфтенца "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо185
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От каймата и подправките се приготвят кюфтета. Тенджера с достатъчно вода и сол се загрява на котлон. Оформените кюфтета /оформям ги с лъжицата за сладолед/ се овалват в брашно и се пускат във врящата вода, сваряват за 10-15 мин.

Изваждат се и се оставят настрана. Бульонът се запазва. В тенджера с дебело дъно се задушава наситнен лук за 1-2 мин. Добавят се нарязаните моркови, лютите чушки, наситнени, целината на кубчета, грах, пащърнакът на кубчета, разбърква се за още 2-3 минути, или докато омекнат.

По време на задушаването им се налива 50 мл червено вино и се оставя да се изпари. Изливат се доматите, разбърква се и се добавя бульонът, като покрива зеленчуците.

Пускат се кюфтетата, прибавя се щипка зърна микс от черен пипер, дафинов лист, бахар, щипка джоджен и щипка девесил.

Налива се още малко бульон и се оставя да къкри, докато се сготвят напълно зеленчуците. Преди да се свали от огъня, се прибавя и 1 с.л. препечено брашно, за да сгъсти сосът. Накрая яхнията се поръсва с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар