Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Паеля»Автентична Паеля с Чоризо

Автентична Паеля с Чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Автентична Паеля с Чоризо
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Две порции автентична паеля с чоризо по-късно единственото, което ни идва да кажем е ОЛЕ"

Необходими Продукти

  • чоризо - 300 г
  • домати - 400 г консерва, обелени, на кубчета
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • ориз - 330 г
  • чушки - 3 бр. червени, изпечени и обелени
  • бульон - 800 мл зеленчуков
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото на умерена температура на котлона в дълбок тиган. Нарежете чоризото на тънки кръгчета. Запържете ги в олиото за около 4 мин.

Добавете предварително нарязания лук и чесън на дребно.

Пържете, като разбърквате още около 3 мин. Добавете ориза, гответе още около 2 мин.

Прибавете нарязаните чушки на лентички и доматите и отново хубаво разбъркайте.

След около 2 мин добавете бульона, разбъркайте и намалете силата на котлона.

Оставете паелята да се готви, докато оризът поеме течността или около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: