Любимата постна питка

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
297
2k
689
601
26/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 677
  • Преглеждания за месеца307
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка се слага содата бикарбонат. Към содата се прибавя оцетът, за да се загаси.

Добавят се солта и олиото. Добавя се и водата. Разбърква се.

В тавичка се пресява брашното. По средата се прави кладенче. Изсипва се постепенно сместа. Замесва се тестото, като постепенно се взима от брашното.

Доомесва се добре извън тавичката.

Разточва се с точилка до желаната дебелина. Подготвя се подмазана тавичка.

Тестото се слага в тавата. Надупчва се с вилица, за да не се надува.

Пече се до готовност. Когато се изкара от фурната, се напръсква с вода.

Покрива се за десетина минути с вестник и кърпа.

Питката е най-сладка топла.

Постната питка се гарнира добре с шарена сол.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар