Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Постна питка с лимец

Постна питка с лимец

Постна питка с лимец
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Инвестирайте в здравето си с тази вкусна постна питка с лимец"

Необходими Продукти

  • лимец - 200 г
  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • брашно - 400 г бяло
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 1 пакетче суха (7 г)
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бялото брашно. Добавете брашното от лимец /три зърна/ и пълнозърнестото брашно.

Направете кладенче и добавете солта, захарта, олиото и маята.

Налейте малко хладка вода и разбъркайте. Добавяйте постепенно вода, като месите, докато се получи меко тесто.

Оставете го на топло, като го завиете, за да втаса.

В подходяща тава с незалепващо дъно, разстелете тестото и оформете питката.

Изпечете на 180 градуса до готовност, като проверите готовността с дървено шишче.

Готовата питка напръскайте с вода и покрийте с кърпа, за да поомекне.

Постната питка с лимец е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: