Начин на приготвяне
Включваме фурната да нагрява на 200 градуса с горно и долно нагряване. Слагаме в отделни сухи купи белтъците и жълтъците отделно.
Разбиваме белтъците със захарта (9 с.л.). В другата купа разбиваме жълтъците със студена вода (1/2 к.ч.).
Прибавяме разбитите жълтъци към белтъците и с леко разбъркване с шпатула постепенно наливаме олиото (1/2 к.ч.). Слагаме и смесеното пресято брашно (9 с.л.) с натурално нишесте (5 с.л.).
Ръсваме и ванилия (1 пакетче). Внимателно смесваме всички съставки. Половината от полученото тесто сипваме във формата за кейк (намазана с олио и поръсена с брашно).
Другото тесто смесваме с какао (1 ч.л.) и насипваме и него във формата. Слагаме да изпечем кейка в нагрятата на 200 градуса фурна на следното ниво и намаляваме градусите на 150 и само с долно нагряване.
Печем до готовност, приблизително 35 минути, проверяваме със суха клечка, дали кексът е изпечен хубаво. Поръсваме изпечения кейк с пудра захар.