Пилешки жулиени със зеленчуци и соев сос

27/11/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач198721222
"Хем ужасно вкусно, хем много лесно за приготвяне - как да не го опита човек "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 150 г
  • бейби моркови - 150 г
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на жулиени и му добавете 1 с.л. соев сос. Разбъркайте и го оставете да се овкусява за половин час.

През това време нарежете всички зеленчуци също на жулиени, а лука - на полумесеци.

Загрейте олиото и в него запържете месото от всички страни до готовност.

Извадете го и в същата мазнина запържете лука. След като стане прозрачен, добавете и останалите зеленчуци. Гответе на слаб котлон до готовност.

Накрая върнете пилешкото месо при зеленчуците.

Разбъркайте меда с 1 с.л. соев сос и полейте с тази смес жулиените.

Подправете със сол и черен пипер на вкус и гответе още 2-3 минути.

Поднесете пилешкото със зеленчуци с чаша бяло вино.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар