Начин на приготвяне
В хлебопекарната сложете първо всички течни съставки. Отгоре сипете брашното, бакпулвера и маята.
Изберете програма тесто и изчакайте да го омеси и и втаса. Моята програма общо го прави за час и половина.
Разделете тестото на три равни части. Разточете всяка топка на кръг. Намажете с малко масло, а в средата в права линия по дължина сложете малко мармалад.
Отгоре сложете втория лист. Отново намажете с масло и мармалада. Завършете с третия лист, като него мажете само с масло.
Направете разрези (ленти) в двата края на кръга и ги затворете, като плитка. Завийте на кръг и сложете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Оставете да втаса. Намажете питката отгоре със заделения жълтък, 1 с.л. прясно мляко и 1 с.л. олио.
Може да поръсите със захар, сусам, каквото желаете. Загрейте фурната на 180 градуса и печете питката до готовност.