Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го смесете със солта, направете кладенче в средата и добавете шупналата мая със захарта и млякото, добавете леко разбитите яйца (1 жълтък е за намазване) и оцета.
Измесете меко тесто, намажете го с олио и оставете да втаса за 1 час. Готовото тесто разделете на 4 части, вземете едната и я разточете на кора, намажете с разтопено масло и поръсете със сирене.
Отгоре сложете втората разточена кора, пак намажете с масло и наръсете със сирене, сложете и третата кора и също сложете масло и сирене, сложете последната разточена кора, леко разточете отгоре и нарежете на 7 части по дължина.
Всяка част се усуква, като я хванете в двата края, навивате на охлюв и подреждате в тавата, оставете да втаса 20 мин. и намажете с разбития жълтък. Печете на 200 градуса до готовност.
Готовата пита намажете с малко масло и завийте в чиста кърпа.