Начин на приготвяне
Пресяваме брашното и в него слагаме сухата мая и разбъркваме. Правим кладенче в средата и слагаме 1 яйце, щипка сол, щипка захар и 3 с.л. маргарин с масло. Добавяме леко топло ½ ч.ч. прясно мляко.
Замесваме меко тесто. Оформяме тестото на топка и го оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа за около 40 мин. След като втаса, тестото го разточваме на правоъгълен лист с дебелина около 4 мм.
При необходимост при разточването ръсим с брашно върху листа, за да не лепне. Отгоре мажем с маргарин с масло много добре.
Разбиваме едно яйце с вилица в отделна купичка и после прибавяме към него и натрошеното сирене и объркваме добре.
Тази смес разпределяме върху листа. От двете тесни страни навиваме до средата на рулата и режем през средата, така че да станат две рула. Оформяме ги добре с ръце и леко разтегляме.
Режем всеки на по 6 равни парчета. Мажем тавата с маргарин и нареждаме на разстояние охлювите. В купичка разбиваме с вилица жълтък с прясно мляко и мажем с четка охлювчетата.
После ги ръсим с ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Хапваме с айран. Да ви е сладко!