Охлювчета със солена плънка

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
27/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо340
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и в него слагаме сухата мая и разбъркваме. Правим кладенче в средата и слагаме 1 яйце, щипка сол, щипка захар и 3 с.л. маргарин с масло. Добавяме леко топло ½ ч.ч. прясно мляко.

Замесваме меко тесто. Оформяме тестото на топка и го оставяме да втаса на топло, покрито с кърпа за около 40 мин. След като втаса, тестото го разточваме на правоъгълен лист с дебелина около 4 мм.

При необходимост при разточването ръсим с брашно върху листа, за да не лепне. Отгоре мажем с маргарин с масло много добре.

Разбиваме едно яйце с вилица в отделна купичка и после прибавяме към него и натрошеното сирене и объркваме добре.

Тази смес разпределяме върху листа. От двете тесни страни навиваме до средата на рулата и режем през средата, така че да станат две рула. Оформяме ги добре с ръце и леко разтегляме.

Режем всеки на по 6 равни парчета. Мажем тавата с маргарин и нареждаме на разстояние охлювите. В купичка разбиваме с вилица жълтък с прясно мляко и мажем с четка охлювчетата.

После ги ръсим с ръсеница. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Хапваме с айран. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар