Сладка празнична погача

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач19121449
27/11/2018
"Идеалната пита за всеки празник вече и във вашия дом само с тази лесна рецепта за Сладка празнична погача "
Приготвяне140 мин.
Готвене50 мин.
Общо190 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 796
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и добавете към него захарта и ванилията. Разбъркайте леко и направете кладенче в средата.

Смесете в подходящ съд лимонадата и олиото и започнете да ги наливате на тънка струйка към брашното, като разбърквате. След това добавете и яйцето, настърганата ябълка и натрошените лешници. Замесете тесто. Месете поне 10 минути. Трябва да получите не много твърдо тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете на топло за поне 2 часа, за да удвои обема си.

След това го разточете на голяма правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Разтопете маслото на котлон и добавете към него меда. Щом се смесят добре, отстранете от огъня. С получената смес намажете кората и я навийте на руло. Рулото нарежете на на 15-16 парчета (режете с лек наклон).

Застелете голяма кръгла тава с хартия за печене и подредете парчетата в нея, като се постарайте да направите цвете. След това покрийте тавата и оставете на топло за още 30 мин.

Загрейте фурната на 170 градуса и пъхнете погачата в нея. Печете за 25 мин., след което извадете и намажете обилно с 1 жълтък. Върнете във фурната и допечете за още 15-20 мин.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар