Хрупкави овесени бисквити

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор3641371
28/11/2018
"Знаете правилото - колкото по-хрупкави, толкова по-вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 557
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата загряваме или на електрическа кана, или на котлона. С горещата вода, в метален дълбок съд, заливаме овесените ядки, чието количество е според това, какво количество бисквити искаме да се получат.

Водата трябва да покрива овесените ядки, но и да не е много. Оставяме ги да омекнат и набъбват, докато не изпият всичката водица. След като това стане, към тях добавяме кафявата тръстикова захар на вкус, разтворена в 1-2 с.л. вода, колкото да се разтопи и да не е на бучки.

Можем да прибавим и ванилия - по желание. Разбъркваме всичко заедно и разстиламе сместа тънко и равномерно в предварително намазнена тавичка. Нарязваме и раздалечаваме страните на парченцата с мокър нож, за да не се залепва лепкавата смес.

Печем на 200 градуса около 20-25 минути, като на половината от времето може да се превключи фурната да пече само от горната страна. Много хрупкави бисквитки с овесени ядки!

Неутрални - позволяващи импровизирани добавки като натрошени ядки и подправки като ванилията, канелата и др.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар