Патешки шийки с лук

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Патешки шийки с лук
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Практичните домакини знаят как да приготвят вкусотии за нула време и с минимум усилия"

Необходими Продукти

  • патешки шийки - 1.5 кг
  • олио - 3 с.л. растителна мазнина
  • лук - 4 - 5 глави кромид
  • моркови - 1
  • картофи - 3 бр.
  • люти чушки - 2
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 10 зърна
  • бахар - 2 зърна
  • розмарин - стрък
  • майорана - стрък или риган
  • дафинов лист - - 2
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шийките се нареждат в тенджера под налягане. Най–добре е да се разрежат на две, защото са дълги. Добавят се чесънът, подправките и сол. Налива се вода, да ги покрие.

Фъскат 30 мин. Лукът се нарязва на полумесеци, морковите на жулиени, картофите на едри парчета, чушките на дребно.

Всичко се задушава да омекне.

В достатъчно голяма тава се нареждат шийките, между тях парчета картофи. Отгоре се изсипва омекналият лук и наливат 2 ч.ч. бульон.

Престоява във фурната 30 мин на 180°C или докато се редуцира две трети.

Няма много месо, но вкусът с превъзходен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: