Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Грах със свинско в гювеч

Грах със свинско в гювеч

Грах със свинско в гювеч
Снимка: Maria Petrova
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"В гювеча днес ще се приготвя грах със свинско"

Необходими Продукти

  • грах - 2 купи, замразен
  • свинско месо - 1 кг
  • зелен лук - 1 връзка
  • домати - 2 бр.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • бульон - 1 буркан от месо
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се изсипва в гювеча.

Месото се разрязва на парчета. Добавя се в гювеча.

Доматите и лукът се почистват и измиват. Доматите се нарязват на дребни кубченца. Лукът се реже на ситно.

Добавят се към останалите продукти. Добавя се около 2 ч.л. червен пипер и малко олио.

Подправя се със сол и черен пипер. Изсипва се бульонът и се разбърква.

При необходимост се добавя и водичка. Захлупва се с капачето.

Грахът със свинско се пече до готовност на месото.

Ако обичате грах, опитайте непременно и нашата грах яхния или пилешкото с грах.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: