Начин на приготвяне
Забъркваме хомогенна гъста смес, като към сладкото от ябълки, прибавяме грис и пълнозърнестото брашно. По желание добавяме орехи и канела на вкус и малко шарлан. В предварително намазнена кръгла тавичка, разстиламе равномерно към всички страни.
Отгоре декорираме с няколко ореха, симетрично подредени. Печем на 180-200 градуса за около 25-30 минутки, като някъде на 15 минута започват да се запичат орехите на повърхността, и за да не изгорят, оставяме останалите минути да се пече само от долната страна.
Ако го печем малко, наподобява печена грис халва, но ако се пече повече - се получава чудесен ябълков сладкиш с мека текстура и приятна сладост от плодовете!
Нарязваме го на 8 равни части. Прекрасно е да поднесем с прясно изцеден ябълков сок!
Чудно Вкусно!