Каша от гъби и праз

Monika IvanovaMonika IvanovaМастър Шеф43810643724
25/11/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона и праза нарязвате на дребно и слагате в дълбок тиган или тенджерка заедно с мазнината (аз използвам зехтин, по-често предпочитано за гъбите е маслото) и малко вода за да се задуши праза.

Когато лукът омекне и водата се е изпарила добавяте и нарязаните на филийки гъби. Оставяте на котлона 10-15 минути докато се изпари и водата, която гъбите ще пуснат.

Междувременно разбърквайте от време на време за да не загорят зеленчуците. Сипвате млякото и добавяте подправки на вкус- сол, черен пипер и пресен магданоз.

Оставяте кашата да покъкри още 5 минути като отново периодично разбърквате и съвсем накрая за да се сгъсти сосът, а да избегнем запръжки и добавяне на брашно, слагаме хуск, който прави консистенцията на кашата много гладка и приятна, а същевременно благоприятства и за по-добър метаболизъм.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар