Ориз със зеле и тандури масала на оризоварка

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
518
15
21
1
28/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - 2 ч.ч.
  • зеле - 1/2 малка зелка
  • моркови - 3 бр. средни
  • магданоз - 1/3 връзка
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • тандури масала - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • шарена сол - 1 щипка
  • хималайска сол - 2 и 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза около 5 пъти, докато водата се избистри. Накисваме го за 10 минути, докато се нарежат останалите продукти.

Нарязваме наситно зелето и магданоза, а морковите - на фини кръгчета.

Всичко прибавяме в съда на оризоварката - зеленчуците и подправките.

Разбъркваме хубаво и след това добавяме водата.

Включваме оризоварката и след 30 минути ястието е готово!

Разпределяме в 4 съда и сервираме топло и уютно!

Чудно вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар