Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Леща с карфиол и тандури масала

Леща с карфиол и тандури масала

Леща с карфиол и тандури масала
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
01/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Вадете домашната тандури масала - днес сме на леща с карфиол и няма как да минем без нея"

Необходими Продукти

  • кафява леща - 2 ч.ч. руска
  • картофи - 2 бр. средни
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 3 бр. (шарени)
  • карфиол - 2 шепи начупен
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • магданоз - ½ връзка
  • хималайска сол - 2 ч.л.
  • сода - 1 ч.л. равна
  • шарлан - 1 - 2 с.л.
  • тандури масала - ½ ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л
  • куркума - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • шарена сол - ½ ч.л.
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • чубрица - 3 щипки
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като кафявата леща увира много бързо, след като заври водата можем да си позволим да добавим и лещата, и зеленчуцита заедно (картофчето, морковите, лука, карфиола, чушките и чесъна).

Прибавяме 1 равна ч.л. сода, за да се свари още по-бързо. След 15-20 минути – подправяме с Индийската подправка микс – тандури масала, черния и червения пипер, куркумата, кимиона, шарената сол, джинджифила на прах и чубрицата. Преди да свалим от котлона поръсваме и пресния нарязан магданоз.

Сипваме в 6 порции и поднасяме с препечени филийки (за тези които обичат киселко, може да се овкуси с малко домашен оцет).

Класическа традиционна леща с вкус и нюанс на Индийски подправки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: