Горещ шоколад с тахан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
873
18/10/2018
"Идва ли есента, защото я очакваме с нетърпение и ароматен горещ шоколад с тахан "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо472
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • слънчогледов тахан - 2 с.л. (или друг вид тахан по избор)
  • какао на прах - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г (натурален)
  • готварска сметана - 150 мл
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л. (черен или бял)
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко в съд на котлона. Когато млякото се затопли, добавете тахана и разбъркайте. Сместа не трябва да завира, за да не се пресече тахана.

В друг съд разбийте сладкарската сметана и пудрата захар. Нарежете ситно шоколада и го поставете в дълбока купа, добавете какаото.

Когато млякото с тахана се затопли достатъчно, изсипете половината от сместа в купата с шоколада и бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно от топлината.

Прибавете и останалото количество от млечната смес. Излейте във високи чаши. Гарнирайте с разбитата сметана. На финала декорирайте горещия шоколад с канела.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Claire
Claire
31.05.2020 23:30
Уникална рецепта! :)
0
0